Hallo!

Ik ben Kenneth Manusama, van huis uit volkenrechtjurist, maar ook Amerika-deskundige, gespecialiseerd in het Amerikaanse constitutionele recht.

Sinds 1992 kom ik regelmatig in de Verenigde Staten, om te reizen, maar ook voor langere periodes. Zo liep ik stage en woonden we meerdere jaren in New York, van zomer 2004 tot voorjaar 2006 en met het hele gezin van zomer 2017 tot eind mei 2020.

Door de jaren heen heb ik veel les gegeven aan de VU en andere Nederlandse universiteiten, inclusief Amsterdam University College, maar ook New York University. Naast universiteiten heb ik het geluk gehad te kunnen werken in advocatenkantoor in New York, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, twee NGO’s en zelfs een eigen onderneming (don’t ask). Sinds het voorjaar van 2021 geef ik onder andere het vak ‘Constitutional and Administrative Law’ aan Amsterdam University College, waarin het Amerikaanse constitutionele recht centraal staat.

Gezien al mijn ervaringen en opgedane kennis over Amerika neem ik de vrijheid om over Amerika te schrijven en commentaar te leveren, niet alleen over Amerikaans recht, maar ook over de Amerikaanse politiek en maatschappelijke ontwikkelingen. Via deze site kan je mijn blog lezen over Amerika en het recht, de podcast beluisteren of contact met mij opnemen.

Het volkenrecht ben ik niet vergeten, en mag ik nog af en toe erin lesgeven. Sinds kort is ook mijn e-boek over het internationale recht te verkrijgen via Amazon en Bol, en kan je andere internationaalrechtelijke zaken vinden op mijn site internationallaw1000.com.

Mocht je weer willen horen over Amerika of het Amerikaanse staatsrecht, dan wel het internationale recht, neem dan contact met me op. Ik doe graag een presentatie voor jouw groep of gezelschap. Ben je nieuwsgierig naar wat ik nog meer te bieden heb, of heb je specifieke vragen over Amerika, dan kun je altijd contact opnemen.

  • Kenneth M. Manusama
    Kenneth M. Manusama