Media

Bureau Buitenland

Media: Trump schuldig verklaard – VPRO’s Bureau Buitenland

Op een drukke dag na de dag dat Donald Trump schuldig werd verklaard van maar liefst 34 misdrijven zat ik in de ochtend al bij BNR Nieuwsradio en de NOS, maar in de middag bij één van mijn favoriete programma’s namelijk VPRO’s Bureau Buitenland, deze keer met Tim de Wit. Onder andere over de jury […]

Bureau Buitenland

Media: Amerika en het Strafhof bij ‘Bureau Buitenland’

De regering-Biden zat waarschijnlijk met de handen in het haar, door de aankondiging van de Aanklager bij het Internationale Strafhof dat het arrestatiebevelen verzoekt voor de politieke en militaire top van zowel Hamas als Israël, inclusief Premier Netanyahu. Bij VPROs ‘Bureau Buitenland’ vertelde ik over dit Amerikaanse perspectief, nadat Bart Wallet en Geert-Jan Knoops hun […]

Constitutionel Toetsing

Media: Opinie artikel in De Volkskrant over constitutionele toetsing

Met het uitkomen van het Hoofdlijnenakkoord van de nieuwe regeringscoalitie ligt één onderwerp officieel op tafel: constitutionele toetsing, dat is het toetsen van wetten en besluiten aan de Grondwet. Het akkoord zelf suggereert dat het alleen om toetsing aan de in de Grondwet vervatte grondrechten zou gaan, maar het Amerikaanse voorbeeld zet ik in een […]

De Trump Trials

Media: In ‘De Trump Trials’ podast!

Terwijl het eerste strafproces tegen Donald Trump al in de afrondende fase zat, schoof ik aan bij de podcast ‘De Trump Trials’, met de zeer ervaren strafrechtadvocaat Boudewijn van Eijck, en podcast-maker Rik Bouman. Over de getuigenis van Stormy Daniels, jury rechtspraak en natuurlijk de tactieken van de aanklager versus de verdediging. Luister hier:

Media: Interview in De Morgen

Midden op vakantie toch nog met de media gesproken. Natuurlijk over Trump en zijn juridische besognes. Het artikel is achter een betaalmuur, dus zie hieronder het artikel.

EenVandaag

Media: EenVandaag – Protestacties op Amerikaanse universiteiten

Een dag voor vakantie, en na het oplopen van een blessure bij het tennissen, toch nog bij EenVandaag televisie over de pro-Palestijnse protestacties op een aantal Amerikaanse universiteiten, en de gewelddadige confrontaties met (en door) politie. Een hopeloos genuanceerd verhaal. Natuurlijk.

Met het Oog op Morgen

In de media: Met het Oog op Morgen over Mississippi

Bij de NOS Met Het Oog Op Morgen over de zes politieagenten die veroordeeld werden in Mississippi voor het martelen van twee zwarte mannen in een patroon van decennia lang politiegeweld. Hier terug te luisteren.

Betrouwbare Bronnen

In de media: In Betrouwbare Bronnen over het boek!

Wat een leuke opname bij Betrouwbare Bronnen, één van de meest beluisterde podcasts van Nederland. Over Super Tuesday en de voorverkiezingen, de staat van Amerika en het boek natuurlijk; een natuurlijke connectie. Veel historische bespiegelingen met de onvolprezen PG Kroeger en Jaap Jansen. Hier te beluisteren!